7 Eylül 2017 Perşembe

Fırında Sebzeli Kabak Mücveri

Sebzeli Kabak Mücver
Çok boşladım buraları. Halbuki en sevdiğim işlerden biriydi, hem yapmak hem de bunları yazıp paylaşmak. Son zamanlarda o kadar bir yoğunluk var ki hayatımda, bırak yazmayı, ayaklarımı uzatıp tv izlediğim zamanlar bile sayılı. Neyse şimdi bu durumu şikayet edecek değilim, etmemeliyim. Hayatın dinamikleri her geçen gün değişiyor... İş hayatı, özel yaşam... Arasında kurulması gereken dengeler.. vs vs.


Bir tarifle dönmek istedim. Leziz, sağlıklı, kabağı kabak yemeği şeklinde yemeyen çocuklara da yedirilebilir cinsten. Anladınız siz, tabiki İpek:) Yemez misin cınımmm? :) Yedirmesini bilirler, nihahahahhaaa :)


MALZEMELER

5 adet normal büyüklükte kabak
3 adet normal büyüklükte havuç
2 adet normal büyüklükte patates
4 dal taze soğan
Maydonoz
2 çorba kaşığı normal un
2 çorba kaşığı mısır unu
1 adet kuru soğan
2 adet yumurta
Bir tutam taze nane

Karabiber
Tuz
Toz Nane
Zeytin yağı


Bunların hepsini zeytinyağı hariç karıştıralım bir güzel. En son yaptığıma lor da ekledim, güzel oldu. Zira peynir ekleyenler de var ama İpek yemek yerken ağzına takılan şeyleri pek sevmiyor.

Geniş yayık bir borcamı ya da normal tepsiyi yağlayıp karışımı dökelim, yayalım ve ve üstünü de elimizle hafifçe yağlayıp 175 derece ısıtılmış fırına atıp üzeri kızarana kadar pişirelim.



Valla mis oldu mis:) Bir gün sonra daha bir lezzetli oluyor kanısındayım, hele de soğuk soğuk:) Ben çok severim. Yanına da mis yoğurt...

O zaman....


Afiyet olsun:)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...