Kozalak Mantı |
Herkese tekrar merhaba:) Yine aşırı lezzetli ama bir o kadar da kalorili bir tarif ile geldim ben:) Çok kolay ve pratikmiş ve lezzeti de mantı ile yarışır. Eşim de çok beğendi:)
Uzun zamandır denemek istiyordum ama kızartma fikri pek hoşuma gitmiyordu ama sonradan fırında da yapılabileceğini gördüm ve hemen denemeye karar verdim. Sunumu da tam benlik, tam görsel bir şölen...
Malzemeler
Yufka
Kıyma
Dilediğiniz baharatlar
Sarımsak ve yoğurt
Yapılışı
Yufkaları üçgen üçgen kesiyoruz, 12 ye bölebilirsiniz. Sonra bir pipet yardımı ile rulo şeklini verebilirsiniz, çok eğlenceli.
![]() |
Pipet yardımı ile |
![]() |
Yufkayı sarma |
![]() |
Sarılmış yufkalar |
Yağlı kağıt serdiğiniz tepsinize dizin rulolarınızı ve yağlayın ki güzelce kızarsınlar.
Fırında üzerleri pembeleşinceye kadar kızartın.
![]() |
Kıymanın kavrulup hazırlanması |
Üzeri için kıymamızı soğan ile kavuruyoruz ve istediğimiz baharatları atıyoruz içine.
Şimdi en zevkli kısma geldi:)
![]() |
Kozalak Mantı |
Tataaaaaam:) Güneş gibi açtı bakın:) E haydi yumi yumi:)
Sevgiyle kalın...
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder