7 Ocak 2015 Çarşamba

Bebekler İçin Evde Peynir Yapımı


Merhabalar herkese... Bugün lezzetli bir tarif vereceğim sizlere, bizzat tarafımdan denenmiş ve lezzet olarak onaylanmıştır. Çok pratik ve çok kolay... İpek'le birlikte öğrendim ben de:) Evde peynir yapmaya hazır mısınız?

Malzemeler
2 kg mandıra sütü (nerden geldiğinden emin olduğunuz:))
6 çorba kaşığı sirke ya da limon suyu

Yapılışı
Öncelikle sütümüzü bir güzel kaynatıyoruz. Tam kaynama noktasında sirkeyi ilave edip hafifçe karıştırmaya başlıyoruz ki zaten sütün yavaş yavaş kesildiğini, lorların oluşmaya başladığını göreceksiniz. 
Sütü kaynat, sirkeyi ilave et ve lorlaşmasını bekle
Karıştırma işlemini yaklaşık 5 dak kadar yaptıktan sonra süzgeç kaşığınız yardımı ile lorları altına derin bir kase yerleştirdiğiniz tülbentin üzerine koyuyorsunuz. 

Lorları tülbente al
Sonra loru tülbent ile sıkıştırıp iyice suyunu alıyorsunuz ve yaklaşık 2 saat kadar 2 kg lık bir ağırlığın altında bekletiyorsunuz. Sonrasında ise kendi kalan suyundan ilave edip cam kavanozunuzda buzdolabına kaldırıyorsunuz:) İşte bu kadar:) Kızım için yaptığımdan dolayı tuz ya da peynir suyu kullanmadım ama kendiniz için yapacaksanız, marketten peynir suyu alıp onda da bekletebilirsiniz:) Tam köy peyniri kıvamında oluyor, tavsiye ederim.

Bu arada artan suyu da atmayın, bebelerinizin çorbasına ilave edebilirsiniz:)

Afiyet olsun.

Sevgiyle kalın...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...